GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2013. március 1., péntek

Nincs még húsvét, de a tojás labda újra pattog Szegeden


Idén nagyon korán jön a húsvéti nyuszi, aki a gyerekek előtt a rögbiseknek hozza el a tojás labdát, és így március 01-én pénteken már elrajtolhat az MRGSZ DHL Rögbi Bajnokág 2012/2013 Extra Liga tavaszi szezonja.

Az első körben a Felső Tisza parti stadionban 19.30 órától a műfüves pályán feszülnek egymásnak Gorillák és Bulldogok és igyekeznek az imádott játékszert az ellenfélnél egyel többször a célterületére juttatni.
A tét óriási, hiszen mindkét csapat a rájátszást érő 4. helyért fut versenyt.

A hazai csapat a Fit World SE Gorillák RC nagyon jó téli felkészülést tudhat maga mögött. A komoly sérülések elkerülték a csapatot. A két idegenlégiós közül Szabó Tamás pillér haza tért Angliából és az ott tanultakat sikerült átadni a hazai tolongás játékosoknak. Ezek a leginkább technikai kiigazítások az edzőmérkőzések alapján nagyon felgyorsították a nyílt játékot és így a Gorillák egy sokkal modernebb rögbit próbálnak meg játszani a tavaszi szezonban.

Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél Battai Bátor Bulldogok RC korábban már 4-szer hódította el a magyar bajnoki címet és jelenleg is meghatározója a magyar rögbi elitnek. Játékosai évek óta játszanak együtt és a ¾ csapatrészük meghatározza a magyar válogatottat is.

A szegedi csapat azonban az előző évi fiatalítás után egyre egységesebb képet mutat. A tervek szerint két U18-as válogatott (Kómár Tamás és Kálmán Benedek) és egy U20-as válogatott (Györgyey András) is bemutatkozik a három felnőtt válogatott (Szabó Tamás, Prágai András és Biczók Attila) mellett.
A vezetőedző Mariu Floroiu szerint ez a mérkőzés a csapatszerű védekezés főpróbája lesz és annak a nagy tesztje, hogy mentálisan elbírja-e ez a fiatal csapat az esetleges esélyesség terhét.

A fő mérkőzés előtt a fiatal gorillák is megmérkőznek a kölyök bulldogok ellen. A dobó pályán 14.00 órától kadet, 15.00 órától junior mérkőzést tekinthetnek meg a nézők.


Tojás vagy labda?! foto: Iványi Aurél
  
A szegedi extra ligás csapat tavaszi mérkőzései


  • 2013. 03. 01. 19.30 óra 
Fit World Se Gorillák RC vs. Battai Bátor Bulldogok RC


  • 2013. 03. 09. 14.00 óra
Fit World SE Gorillák RC vs. Esztergomi Vitézek Suzuki RC


  • 2013. 03. 23. 14.00 óra
Battai Bátor Bulldogok RC vs. Fit World SE Gorillák RC


  • 2013. 04. 27. 14.00 óra
Fit World SE Gorillák RC vs. Nagyvárad Spartans


  • 2013. 05. 25. 14.00 óra
Kecskeméti Atlétikai és RC vs. Fit World SE Gorillák RC


  • 2013. 06. 01. 14.00 óra
Fit World SE Gorillák RC vs. Budapest Exiles RC



A felnőtt bajnoki mérkőzésekkel együtt az utánpótlás kadét és junior csapatok is pályára lépnek.


  • 2013. 06. 15 

DHL extra liga semi final


  • 2013. 06. 29.
DHL extra liga final



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése