GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2013. március 11., hétfő

Gorillák kontra Vitézek


A szegedi Gorillák a 13 szoros magyar bajnok Esztergomi Vitézek ellen mérkőztek MRGSZ DHL rögbi bajnokság extra liga 2012/2013 évi kiírásának tavaszi első fordulójában. 

A csapat egy őszi elmaradt mérkőzéssel múlt héten már hangolt a bajnoki rajtra és a felnőtt csapat ráhangolódása olyan jól sikerült, hogy az eredmény még a legoptimistább gorilla fanatikusokat is meglepte…

A szegedi csapat egy rárúgott büntetővel szerezhetett volna vezetést, azonban ezt ezen a mérkőzésen utoljára elhibázta Györgyey, így nem sokat ugyan, de várni kellett az első csodára, ami egy hazai cél formájában be is következett. Egy lepattanó labdát Számfira focizott a védők mögé, majd a célterületre. A jutalom rúgás is hibátlan 7-0. A varázslat tovább folytatódott Baranyi Gábor révén, egy újabb hazai cél következett és egy újabb precíz jutalom rúgás 14-0. A Vitézek azonban - nem lennének minden idők legeredményesebb magyar klubja ha ezt hagynák, - a félidőre vissza jöttek a meccsbe, eredmény 14-14 és a második félidőben minden kezdődhetett elölről.











A folytatásban is tartott a csoda és a sorozatos szegedi akciók, végül a 61.percben Prágai igazi csapatkapitányként belehajszolta a csapatot egy újabb célba, amit abszolút megérdemelten Ő maga vitt be a célterületre, így lett 21-14!! 
A forduló tipmix gyilkos eredménye a levegőben lógott azonban az utolsó 10 percben a rutin megfordította a mérkőzést és 21-28 lett a vége. A szegedi csapat még soha nem szerzett pontot az esztergomi csapattal szemben, ez most a vesztes bónus pont megszerzésével megvalósult.

Eredmény:
Fit World Gorillák Rugby Club Szeged – Esztergomi Vitézek Suzuki 
21 – 28 (14-14)
Pontszerzők: Számfira 5, Baranyi G. 5, Prágai 5, Györgyey 6pont

A csapat minden tagja jóval erején felül teljesìtett de ki kell emelni Prágai András, Baranyi Gábor, Györgyey András és Szabó Tamás teljesítményét.


Sajnálatos módon utánpótlásban a kis Gorillák a hazai pálya előnyének ellenére sem kadétban, sem juniorban nem tudtak teljes létszámban megjelenni. Példátlan betegség és sérülés hullám mellett több játékos egyéb elfoglaltság vagy sajnálatos családi esemény miatt volt igazoltan távol, így fenti okokból pl. juniorban Kómár kivételével egyetlen korábbi vagy jelenlegi korosztályos válogatott játékosunk sem állt az edzők rendelkezésére…

A kadét meccs kezdésre azért sikerült annyi szegedi játékosnak megjelennie (sajnos a Szegeden játszó gyulai rögbiakadémisták sem érkeztek meg), hogy a játékhoz előírt minimális létszám rendelkezésre álljon, így – bár az ellenfél teljes kerettel tudott utazni, kiváló sportemberi magatartásukról tanúbizonyságot adva fölajánlották, hogy nem léptetnek mindenkit pályára a kadét meccsen, - végül tizenegy a tizenhárom elleni, látványos és izgalmakkal teli mérkőzést játszhattak a fiatalok.








A szegediek a hiányos létszám miatt kissé megkeseredve léptek pályára, valamint a papírforma is esztergomi sikert jósolt, ám ezek az első percektől nem látszódtak. Többnyire az esztergomi gárda akarata érvényesült, de folyamatos ellenállásba ütköztek, a Gorillák nem adták könnyen a bőrüket, minden pontért keményen meg kellett küzdeni. Végül az esztergomi kadét gárda kerekedett felül.

Eredmény:
Dél-Alföldi Rögbi Akadémia kadét – Esztergomi vitézek kadét 19 - 60

A junior meccsen a hazaiak szintén rengetek hiányzóval voltak kénytelenek pályára lépni, a fentiekben ismertetett okoknak köszönhetően. Az így megtizedelt szegedi csapatot a kadét játékosok egészítették ki, akik a junior mérkőzés előtt már saját meccsükön szintén pályára léptek. Ez a tény nagyban meg is határozta az erőviszonyokat. 






A pályán lévő játékosok azonban a hiányzók helyett is küzdve biztosíthattak mindenkit arról, hogy egy kemény ütközetet játszanak. Az elszántság azonban magában kevés volt, az olykor hősies helytállás ellenére a Vitézek simán diadalmaskodhattak.

Eredmény:
Dél-Alföldi Rögbi Akadémia junior – Esztergomi vitézek junior 0 - 93


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése