GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2013. március 21., csütörtök

Magyarország rendezheti a 7 fős egyetemi rögbi Eb-t




Portugáliában, az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) közgyűlésén eldőlt, hogy Magyarország elnyerte a 2015-ös egyetemi rögbi Európa-bajnokság rendezési jogát. 


A helyszín Gödöllő, az időpont 2015. július 22-26. A város közösen szervezi az Eb-t a Szent István Egyetemmel. A magyar delegációt Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára és Rakaczki Zoltán, a MEFS sportszakmai munkatársa képviselte.



A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség arról számolt be, hogy a közgyűlésen – többek között – ismertették a Végrehajtó Bizottság és a Hallgatói Bizottság beszámolóját, valamint zárójelentés készült a 2012-es EUSA Játékokról, továbbá elfogadták a 2013-as cselekvési tervet. A közgyűlés magyar vonatkozásai: Adam Roczek, az EUSA elnöke beszédében külön kitért a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elmúlt egy évben tett erőfeszítéseire, amely alapján hatékonyan bekapcsolódott az európai egyetemi sportmozgalomba. Idén Magyarországon lesz az Egyetemi Karate Eb, amelynek Budaörs a házigazdája július 19-21. között. 2013-ban a következő magyar csapatok vesznek részt a különböző európai egyetemi bajnokságokon (Eb): férfi és női kosárlabda, férfi labdarúgás és 7 fős rögbi. A szakmai jelentések kitértek az EUSA önkéntes programjának sikerére is. A 2012-es EUSA Játékok (Cordoba) idején a programot Rakaczki Zoltán, az EUSA Felügyelő Bizottságának tagja koordinálta. A spanyolországi programban 6 magyar hallgató vett részt.

A közgyűlés mellett egyetemi sport témájú konferenciát is rendeztek, melyen 31 ország egyetemi sportszövetsége vett részt. Az eseményen számos FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) tisztségviselő is jelen volt.


Published on március 20, 2013 by Kárpáti Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése