GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2010. október 10., vasárnap

Nincs bravúr...

A Fit World Gorillák Rögbi Klub az NB1 Keleti csoportjában a hazai mezőny egyik legjobb csapatával mérkőzött a hétvégén. A Budapesti Exiles Rögbi Egyesület 1991-ben alakult abból a célból, hogy az itt élő külföldi vendégmunkások, diákok űzhessék kedvenc sportjukat – a Rugbyt – az otthon megszokott módon.

A
vendégcsapatot teljesítménye alapján hosszú évek óta a legjobb négy között jegyzik, de hasonló babérokra pályázik az elmúlt években egyre több tehetséges saját fiatalt kinevelő Szegedi Gorillák csapata is...

A tét nagy volt, hiszen a "felső házi" rájátszásba kerüléshez győzni kell, ezt mindkét csapat tudta. Ehhez mérten már a bemelegítésnél látszott, hogy mindkét csapat nagyon komolyan veszi a meccset. Az előző hetihez képest a szegedi háromnegyedbe sérülésből visszatért Terjék és Bővíz is, így bizakodhatunk a sikerben.

A vendégek kezdték a játékot és azonnal igyekeztek nyomás alá helyezni a Gorillákat. Kellett pár perc, míg sikerült a játékot az ellenfél térfelére is áthelyezni. Szép védekezések és ügyes támadások jellemezték mindkét csapat játékát, sokat dolgoztak a tolongások, de ők nem igazán bírtak egymással. Sajnos Bővíz csak átmenetileg segíthette csapatát, egy bátor szerelést követően földön maradt, így a 10-es kulcs pozícióban cserére kényszerült a szegedi csapat. Az Exiles tudatosabb, pontosabb játékát a Gorillák nagyobb akarással, lelkesedéssel egyensúlyozták ki, így ma igen jó játékot láthatott a rögbi iránt érdeklődő közönség.

Sokat fejlődött az elmúlt hónapokban Gorillák játékrendszere ez látszott, többször már csak hajszálnyira jártak az ellenfél célterületétől, de egyéni hibák, rossz döntések miatt még innen is labdát tudtak veszteni a fiúk, sőt egy célt is kaptunk ilyen helyzetből. Meg is lett az eredmény, hiába játszott a csapat jórészt fölényben, a befejezésekkel ezúttal is rendre adósak maradtak a szegediek, míg a fővárosiak eredményesen használták ki lehetőségeiket.

Fotók: APU
A bravúr így most elmaradt, de összességében kimondottan magas színvonalú meccsen végül a fegyelmezettebb játék győzedelmeskedett a "harcosság" felett, a vendégek 3 céljára a hazaiak csak kettővel válaszoltak, és 1-1 sikeres jutalom rúgás mellett Gareth 2 drop gólja foglalta keretbe a meccset.

Rögbi NB1 Keleti csoport:

Fit World GORILLÁK Szeged - Budapesti EXILES Rögbi Egyesület
12 - 23 (0 - 13)

Pontszerzők: Takács (53') 5, Bárdos (66') 5, Unghy (67') 2 pont


Folytatásban következik a romániai Nagyvárad elleni idegenbeli mérkőzés október 16-án.
Ahhoz, hogy a "felső házi" reményt jelentő 2.helyet megszerezzék, a Gorilláknak többet már nem szabad hibázni...

1 megjegyzés:

  1. Úgy tünik, 0-18 kell ahhoz, hogy a szegedi csapat elkezdjen játszani. Két utóbbi meccsen is innen kezdtünk "felállni".
    Ha csak a 0-18 utánit számoljuk, a KARC II. ellen 28-15, az Exiles ellen 12-5 a javunkra, azaz mindkét meccs megvan.

    VálaszTörlés