GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2011. október 24., hétfő

Rögbi VB: Újra a csúcson Új-Zéland

A házigazda Új-Zéland válogatottja nyerte a rögbivilágbajnokságot, miután a vasárnapi aucklandi döntőben 8-7-re diadalmaskodott Franciaország legjobbjai felett. A vendéglátók együttese először - és egészen eddig utoljára is - 1987-ben, a sportág első vb-jén győzött. /MTI

A döntő érthetően fantasztikus hangulatban zajlott, miután az All Blacks huszonnégy évvel első aranyérme után ismét rögbivilágbajnok lett.

Az alábbiakban a hazai himnuszt hallgathatjuk, nézhetjük vissza, a libabőr garantált:


Néhány templomban még Jézusra is fekete mezt húztak, több helyi farmer pedig feketére festett pár birkát. A fohászkodás és persze a minden mérkőzés előtt bemutatott hagyományos harci tánc, a haka végül meghozta az eredményét. Új-Zéland 15 fős rögbiválogatottja nyerte meg vasárnap a világbajnoki címet jelentő William Webb Ellis Kupát. Huszonnégy év „szünet” után másodszor – a 4,3 milliós csendes-óceáni szigetország lakóinak legnagyobb örömére.



Elsöprő diadalról nem lehet beszélni, eléggé „reszketős”, minimális győzelmet aratott a „Csupa feketéknek” hívott új-zélandi nemzeti csapat a hősiesen küzdő Kékek, azaz a francia tizenöt felett. Az aucklandi Eden Parkban a lefújáskor 8:7-et mutatott az eredményjelző a házigazdák javára, de másként alakulhattak volna a dolgok, ha Francois Trinh-Duc büntetőrúgása pár centiméterrel arrébb csapódott volna be.

Majdnem negyedszázada erről álmodtunk, s most beteljesült! – nyilatkozta Richie McCaw, miután csapatkapitányként elsőként emelhette a magasba az össznépi vágy tárgyát képező díszes serleget. Az ünneplést jól jellemzi, hogy a 60 ezer néző előtt játszott meccs végén az aucklandi kikötőbenmegszólaltak a hajók kürtjei, a rendőrség és a tűzoltóság bekapcsolta az összes szirénát.

Ezt talán francia kollégáik is megtették volna, de a Kékek szurkolóinak ismét azt kellett látniuk: kedvenceik kicsivel, de lecsúsztak egy nagyon komoly történelmi diadalról. Az 1987 óta négyévenként megrendezett tornát eddig csupán egyszer nyerte meg európai gárda: 2003-ban Anglia. A franciák harmadszor voltak döntősök, s soha sem álltak olyan közel a győzelemhez, mint most: 1987-ben Új-Zéland ugyancsak házigazdaként 29–9-re nyert, míg Ausztrália 1999-ben 35–12-re győzött ellenük.
Emelt fővel távozhatunk, megmutattuk a világnak, hogy tudunk rögbit játszani – mondta a franciák csapatkapitánya, a döntő legjobb játékosának választott Thierry Dusautoir.

A kezdetben erősen botladozó Kékek kaptak anyait-apait a sajtótól, de Marc Lievremont szövetségi kapitány is „elkényeztetett, engedetlen kölyköknek” nevezte játékosait. Új-Zéland a második félidő elején már 8:0-ra elhúzott, sokan óriá si ruhát jósoltak, a franciák azonban megrázták magukat, és 8:7-re feljöttek. Az utolsó negyedórában érezhetően megremegtek az új-zélandiak, a franciáknak azonban nem sikerült pontra fordítaniuk pszichológiai előnyüket. Jézusnak tetszett a fekete mez.

Ausztrália szerezte meg az Új-Zélandon zajló rögbi-világbajnokság bronzérmét, miután a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen három ponttal jobbnak bizonyult Walesnél. Utóbbi az elődöntőt követően ezúttal is kilátástalan rúgójátékával „verette meg” magát, míg az ausztrálok történetük első vb-bronzérmét szerezték, két arany- és egy ezüstérem után.

RÖGBI-VB, 2011

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
DÖNTŐ
Franciaország–Új-Zéland7–8
A 3. HELYÉRT
Wales–Ausztrália18–21
ELŐDÖNTŐ
Wales–Franciaország 8–9
Ausztrália–Új-Zéland 6–20
NEGYEDDÖNTŐ
Írország–Wales 10–22
Anglia–Franciaország12–19
Dél-Afrika–Ausztrália9–11
Új-Zéland–Argentína 33–10


A favorit All Blacks nem engedte kiénekelni a szájából a sajtot (Fotó: Reuters)
A rögbi VB a maga 4 milliárdos nézettségével az idei év legnézettebb sporteseménye volt.

Négy év múlva újra Európa lesz a helyszín - a 2015-ös rögbi világbajnokság Angliában kerül megrendezésre . RWC 2015 lesz a világon a harmadik legnagyobb sportesemény.
RWC 2015 Angliában 11 stadionban és 1 Wales-iben kerül megrendezésre, a döntő pedig természetesen a londoni Twickenham-ben lesz 2015. október 17-én.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése