GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2011. október 19., szerda

Magyarország 'földbe döngölte' Szerbiát


Ami nem sikerült vízipólósainknak, az összejött a rögbiseknek. A hétvégén a két ország nemzeti válogatottjai rögbiben mérték össze erejüket…

Húsz perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Gica Vacaru vezette magyar válogatott Szerbia ellen Szegeden vasárnap, ahol több mint 600 lelkes rajongó tapsolt a mieink 43-7-es diadalának.

A délelőtti NB2-es és utánpótlás bajnoki forduló és a női 7's bajnokság okán is szép számú néző gyűlt össze az Etelka sori center pályán megrendezett teszt mérkőzésre, amelyen szenzációs játékkal magabiztosan győzött Magyarország válogatottja Szerbia ellen.

Az első félidőben káprázatos iramot diktálva alaposan megsoroztuk a szerbeket, hiszen már a 3. percben célt értünk el az igazán hazai pályán játszó Bárdos révén, majd a 13. percben Prakter, a 20-ban pedig Dobai volt eredményes. Janotka is rendkívül jó jutalomgól-, illetve büntetőmutatót produkált, így magabiztos 31-7-es félidei eredményel fordulhattunk (a szerbek szépítő célja után a villámgyors Teisenhoffer ért célba negyedikként).

A második félidőben a sorcserék ellenére (a tolongásból csak Máthé és Gelecsák maradt végig a pályán) is kiválóan folytatta a meccset a magyar csapat, újabb két célt szereztünk (Prakter és Bárdos volt megint eredményes, utóbbi még egy harmadikat is vihetett volna, de középre igyekezve az alapvonalnál kilépett).

A tolongással szemben a háromnegyed szinte egészében változatlan maradt a kezdéstől a végéig, és bizony, régen láttunk ilyen magabiztos mozgást oda kinn, köszönhetően a nyitó Bartus után csupa battait felvonultató egység összeszokottságának.

A mérkőzés játékosának azért a tolongásból kimagasló szegedi Bárdos Andrást választották.

Magyarország - Szerbia 43 - 7 ( 31-7)

A 36 pontos rekord különbség azért is különösen fontos, mert október 29.-én a - csoportunkban élen álló dánokat fogadjuk majd Esztergomban. A dánok 28-5-re verték a norvégokat a hétvégén, de a jó erőben és szervezetten mozgó magyar csapatnak nem lehet más a célja a következő tétmeccsen, minthogy letörje a dánok szarvait és bónusz pontos győzelmet szerezve (5 pont) az ENC 2C csoport élére álljon!

A szegedi rögbiseket tömörítő házigazda Fit World SE Gorillák Rugby Club a válogatott meccs elé egy egész napos rögbis programot is szervezett Női 7s tornával, NB2-es és utánpótlás bajnoki fordulókkal, ennek hazai vonatkozású eredményei:

SZTE EHÖK SE

Ceglédi Nefelecs RK

19 – 5 ( 5 – 5)

SZTE EHÖK SE

Gyöngyösi Farkasok

14 – 0 (7 – 0)

Dél-Alföldi Rögbi Akadémia kadét

Fehérvár

RC kadét

31 – 14 (7 – 7)

DARA Junior

FRC junior

5 – 19 (0 – 7)

Battai Bulldogok RK női

Fit World Szeged Női

34 – 5 (17 – 5)

Ag's Angels

Fit World Szeged Női

26 - 10 (15 – 10)

Fit World Szeged Női

Fehérvári Vadkanok női

38 – 0 (19 – 0)



Képes összefoglaló:
2011-10-16 Rögbis Nap Szeged



A magas színvonalú rendezvényen bemutatkoztak a szegedi amerikai focisták is egy bolgár csapat ellenében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése