GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2010. május 20., csütörtök

Rögbis „invázió“ Szatymazon


Rögbisek veszik birtokba Szatymaz sportpályáját 2010. június 21-27. között, ugyanis a Fit World Sportegyesület 1 hetes rögbis sport és életmód ifjúsági tábort szervez a településen.

A rögbi sportág szabályai, mozgásanyaga még kevésbé ismert a magyar sportéletben, pedig a rögbi a focival egy tőröl ered. Ez a világszerte igen népszerű labdás küzdősport, ami a csapatjátékok csúcsa - még keresi az őt megillető helyet a magyar fiatalok körében.

Az aktív sportolók mellett a tábor programjain keresztül a szervezők a rögbi népszerűsítését is feladatul tűzték, mint mondják a rögbi egy kiváló szabadidős játék és remek közösségformáló szórakozás egyben, ezért minden érdeklődőt várnak a pályánál.

A LEADER támogatással megvalósuló helyi kezdeményezést jó ötletnek tartják a Magyar Rögbi Szövetségnél is, így várhatóan több napos játékvezetői és edző képzéssel csatlakoznak a szatymazi rögbis rendezvényekhez.

A tábor rendezvényei több helyszínen zajlanak majd.

A főhadiszállás a Fehér-Tó mellett idilli környezetben fekvő, ugyanakkor a régi 5-ös út mellett könnyen elérhető Familia Tanyán, ahol az összkomfortos szobákban 40 gyerek lesz elhelyezve.

Az edzések a szállástól 2 km-re lévő községi sportpályán lesznek. míg az egyéb szabadidős programoknak a Dankó Pista Művelődési Ház ad majd otthont.

A táborban lakó gyerekek teljes ellátásban részesülnek, részükre a napi 2 játékos edzés és elméleti foglalkozások mellett állandó közös programokat biztosítanak, amik leginkább rögbiről szólnak majd.

A pályaedzések „nyitottak“ lesznek, így délelőtt-délután is lehetőség lesz a rögbi iránt érdeklődő helybéli gyermek számára a játékba való bekapcsolódásra, a rögbi kipróbálására vagy a pálya széléről a játék alapelemeivel ismerkedhetnek a kíváncsiskodók.

A tábor fő eseménye június 26.-án egy több csapatos nemzetközi utánpótlás torna lesz, melyre remélhetőleg nagyszámú és a hét végére már hozzáértő közönség látogat majd ki a községi sportpályára. A torna zárásaként a helyiek egy közös esti rendezvényen is bemutatkoznak a vendégeknek.

A tábor összességében családias jellegű, rögbis hagyományokra épülő, nagy szerepet kap a szabályok, a sportszerű versenyzés és a rögbi, mint angolszász sportág bemutatása, a szórakozás, a sport és a tolerancia összekapcsolása, egészséges csapatszellem és az együttműködés kialakítása a rögbi játékon keresztül.

Tervezett programok:

1. nap: érkezés, ismerkedés, táborrend, fizikai felmérés

2.-5. nap sportos életmód és jó csapatszellem kialakítása, közös játék, szabadidős tevékenységek

6. nap Rögbi torna - 3-4 csapattal.

A mérkőzéseken a küzdőszellem, majd az esti záró rendezvényen a sportbaráti kapcsolatok fejlesztése

7. nap értékelés, táborzárás...

A „Nyári rögbis sport és életmód ifjúsági tábor Szatymazon“ az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV.tengely, LEADER Rendezvény jogcím keretében a Déli Napfény Nonprofit Kft. helyi közösség támogatásával valósul meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése