GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2012. december 30., vasárnap

Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: AKAROM!

Tervek 2013-ra

Te is keményen hajtasz? Szeretsz kitűnni a tömegből?
Azt hiszem, mindannyian ilyenek vagyunk. Úgy születtünk, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk és a legtöbbet hozzuk ki az életünkből...


"Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, 
akik nem hisznek az akadályok leküzdésében!"

Alapigazságnak tekinthetjük, hogy mindenfajta, örömmel végzett testmozgás általában a testünkre és a lelkünkre is jótékony hatással van.

A rendszeres testmozgás segít abban, hogy frissnek, életerősnek érezzük magunkat, jó hatással van az egészségünkre és a közérzetünkre.
A sportot soha nem késő elkezdeni.
Hosszabb szünet után gyakran nehéz az újrakezdés!
Egy barátnővel/baráttal közösen vágjunk bele: ez általában erősíti az elhatározás megvalósítását, illetve a kötelességtudatot, és növeli a lelkesedést.
Vigyük magunkkal a sportfelszerelésünket a munkahelyre/iskolába, hogy munka/iskola után egyenesen az edzésre mehessünk. Így kisebb az esélye annak, hogy „elsimlizzük” a sportolást.
Gondoljunk arra, hogy a sportnak köszönhetően jobban érezzük majd magunkat, jobban fogunk kinézni és sokkal elégedettebbek leszünk.

Fizikailag hozd magad jó formába! 
Minden sportsiker alapja a megfelelő fizikai felkészültség
Gondolkozz pozitívan! Az vagy, aminek hiszed magad. Minden szándékunkkal arra kell törekednünk, hogy céljainkat elérjük.
Legyen pontos rövid és hosszú távú terved! Az előrelépés, a sikeres szereplés érdekében teljesíthető, elérhető célokat tűzzünk ki magunk elé. Ha ezeket a célokat hétről hétre, hónapról hónapra teljesíteni tudjuk, önbizalmunk is fokozatosan nő.
Alakítsd át szótáradat! Negatív, visszahúzó, teljesítményünket törvényszerűen rontó gondolataink, mondataink helyett igyekezzünk mindig biztatni magunkat. Hibázás után például az oly gyakori "De béna vagyok" helyett "Figyelj jobban! Induljak hamarabb! A következőnek sikerülnie kell! stb. Sikeres akció után örüljek, ekkor is bíztassam magam: "Ez az! Gyerünk! Figyelj a következőre is!" stb.
Tűnj magabiztosnak! Gondolataink, érzéseink, magatartásunk, cselekedeteink követik egymást. Járjunk egyenes háttal, derékkal, nézzünk mindenki szemébe, legyen határozott véleményünk! Az edzéseken elvégzett munka legyen biztosíték arra, hogy ezt akkor is meg tudjuk csinálni, ha éppen "rossz passzban" vagy. Ilyenkor se ernyedjünk el, frissen induljunk a következő akcióra, hiszen tudjuk, hogy az sikeres lesz. A legnagyszerűbb sportolókra épp az jellemző, hogy mindig képesek felállni, sőt magukkal ragadják társaikat is. Lehet tanulni tőlük - bárkinek.
Képzeld el előre a sikerhez vezető utat!A győztesek gyakran elképzelik előre mit akarnak tenni, mi fog történni. A vesztesek gyakran azon gondolkoznak, mi minden rossz történhet velük. Képzeljük el és az edzéseken számtalanszor gyakoroljuk is, hogyan kell döntő helyzetben cselekedni! És akkor ez nehéz szituációban is sikerülni fog. Az is elképzelhető és gyakorolható, hogy a kritikus pontokon hogy lehet a legkönnyebben túljutni. Az edzések soha ne legyenek unalmasak!
Minden edzést és mérkőzést TELJES figyelemmel és intenzitással teljesítsünk! Nagyon fontos hangsúlyozni, csak akkor lehetünk sikeresek, ha az edzéseket százszázalékosan komolyan vesszük, úgy játszunk, úgy koncentrálunk, mintha fontos verseny döntőjében szerepelnénk. Ha így elsajátítjuk azt, hogy a külső, legtöbbször zavaró körülményeket ki tudjuk zárni, akkor a valóban fontos versenyeken, mérkőzéseken is csak a saját elképzelésünk határozza meg majd a teljesítményünket.
Válj tudatos versenyzővé!Nagyon fontos, hogy a sportoló jól ismerje saját sportága szabályait, lehetőségeit az alkalmazható előnyöket, az elkerülendő hátrányokat. Rossz, ha egy sportoló állandóan edző-, szülőfüggő és a pályán nem képes folyamatos, önálló döntések meghozatalára. Te döntesz!
Légy igazi sportember a pályán és azon kívül egyaránt!Napjainkban az "igazi sportember" fogalma egyre inkább veszíteni látszik értékéből. Ne hagyjuk! Szerencsére azért vannak még példaképeink. Mindenki válasszon magának. Olyat, aki mind tudásával, versenyzői képességével, eredményével, mind pedig emberi magatartásával, tisztességével követendő példa lehet. Egyéniségünk megtartása mellett igyekezzünk hozzájuk hasonlóvá válni.
***

Végül ne felejtsük: minden sporttevékenységnél kötelező a bemelegítés, illetve a befejező lazítás. A bemelegítéssel előkészítjük a testünket a fizikai igénybevételre, a lazítás pedig az anyagcsere folyamatok „csillapítását” szolgálja. Az izomzat nyújtására szolgáló gyakorlatok biztosítják az izmok jobb vérellátását, javítják a mozgathatóságot, és csökkentik a sérülésveszélyt...
...hogy a sport tényleg öröm legyen!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése