GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2012. október 10., szerda

Iskolás Rögbi Kupa 2.forduló 2012.október 16.kedd Szeged

   Az elmúlt hétvégén a világ szeme, de legalábbis Európái hazánkra figyelt, hiszen a Magyar Rögbi Szövetség 22 éves fennállásának talán legjelentősebb eseményét rendezte október 6-án Kecskeméten, a 2015.évi RWC, azaz rögbi világbajnokság európai selejtező sorozatának nyitó mérkőzését. A focistákhoz hasonlóan a legjobb rögbis nemzetek is 4 évente mérkőznek meg egymással a büszke címért, amely esemény nézettsége az oimpia és a foci VB közvetítéseihez közelítő, több milliárdan nézik a világban. 
   A Magyarország-Bulgária válogatott rögbi meccs szoros küzdelemben végül 28-23-as hazai győzelemmel zárult, így büszkén  fogadhattuk az ez alkalomból idelátogató rögbi sportág nemzetközi vezérkarának színe-java, így a nemzetközi (IRB), illetve az európai (FIRA-AER) szövetség első emberei, két francia sportdiplomata, Bernard Lapasset, illetve Jean-Claude Baque és a hazai sportvezetők gratulációit.


Szegedi Törpök a VB trófeával
Az esemény fényét nagyban emelte a VB főtámogató Land Rovereivel megérkező Webb Ellis Kupa, a rögbi VB trófeája, amit egy igazi világbajnok, a 2003-as győztes angolok csapatkapitánya Lawrence Dallaglio hozott. 
Nem véletlen, a 2015-ős rögbi VB-nek helyt adó Londonban ő lesz a rendezvény egyik házigazdája és reméljük megnyerő személyiségével majd ott is találkozhatunk.


Bronzérmes szegedi Kadét csapat


Dallaglio közvetlensége és a Webb Ellis Kupa közelsége, valamint a velük való fantasztikus találkozás így a nagy eseménnyel párhuzamosan zajló diákolimpián résztvevő mintegy 600 ifjú sportoló számára adott egy életre szóló élményt, köztük a Szegedről érkező 50 fős résztvevői stábnak is. 
A gyerekek számára persze meghatározó volt a játék öröme is és a pályán elért saját eredmények, ahol a Kadétok végül 3.helyen, a Törpök 4.helyen, míg a Juniorok közt 5.helyen végeztek csapataink, amelyhez gratulálunk.

A jó folytatás lehetősége adott, hiszen sosem késő elkezdeni vagy bekapcsolódni e remek közösségi sportba.

A Fit World Se szervezésében október 16-án kedden 11 órától az Etelka sori pályán kerül megrendezésre az Iskolás Rögbi Kupa 2.fordulója.

A csapatjáték csúcsa
A rendezők célja, hogy minél több iskolából verbuválódjanak csapatok a már ezt a sportot űző társaik köré – tehát akár kezdők is jelentkezhetnek -, és egyre többen ismerjék meg ezt a nők és férfiak által is játszott új olimpiai sportágat, amelyet a csapatjátékok csúcsaként tartanak számon. A rögbiben ugyanis a játékosok egymásra utaltsága az összes csapatsport közül a legnagyobb, így nem véletlen, hogy angolszász területeken pedagógiai célzattal az játszatják a gyerekekkel az iskolákban.
Azért is ajánljuk figyelmébe minden iskolának a rögbit, mert egy új sport, a gyerekek még nem unják, jól elfárasztja őket, mert észrevétlenül sokat kell futni, kevés eszközigénye - csak egy rögbi labda kell hozzá - lehetővé teszi, hogy parkokban, strandon, szabadban és fedett térben is játszhatjuk, néhány perc játék során elsajátíthatóak az alapjai és jó képesség fejlesztő sport, mivel a játékban a labdabirtoklás gyakran változik, ezért gyorsan kell átszerveződni támadásból védekezésbe, emiatt a gyerekeknek számos készséget kell elsajátítaniuk.

Szalagos rögbi

A csapatszellem a legfontosabb erény, komoly együttműködés, csapatmunka és eltökéltség szükséges hozzá, amit fűszerez az egyéni és a közös felelősség és mindenféle testalkattal is játszható.

A gyakori kritikával szemben – miszerint a rögbi durva sport - az érintős /touch rugby/ és a szalagos /tag/ változat teljesen veszélytelen, bárhol lehet játszani, fiúk és lányok, különböző korosztályok együtt játszhatnak. Biztonságos, ütközések nincsenek benne, ugyanakkor teljes játékélményt ad, mert megőrizte az eredeti rögbi játék izgalmát, változatosságát és egyedülálló csapatépítő jellegét, főleg a TAG változatot már óvodások is élvezettel játszák.

Amennyiben sikerült érdeklődést kelteni, még a héten lehet jelentkezni az aktuális kiírásra: http://rugbyszeged.hu/index.php?page=egymerkozes&id=261


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése