GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2012. október 18., csütörtök

A RÖGBI LESZ A KORMÁNY ÚJ KEDVENCE?

Meglehet, a rögbi lesz sportbarát kormányunk legújabb szívügye: a nemrég hivatalba lépett Simicskó István államtitkár kiemelt fontosságúnak tartja a tojáslabdás szakág hazai felvirágoztatását. 

 Simicskó sportért felelős államtitkárrá kinevezése lendületbe hozhatja a honi rögbisportot. A politikus nemrég Budapesten fogadta Bernard Lapasset-t, a Nemzetközi Rögbiszövetség francia elnökét, s a megbeszélésekről szóló beszámolókból egyértelműen kiderül, hogy a magyar kormány a jövőben kiemelt sportágként kezeli a rögbit. 

A Bors a részletekről kérdezte az államtitkárt.
– Örülök neki, hogy nemzetközi szaktekintélyek érkeztek Magyarországra, biztos vagyok benne, hogy ez lökést ad a hazaiaknak – mondta Simicskó István. 
– A rögbi több mint egy évszázada jelen van Magyarországon, a szocialista időszakban azonban sokan imperialista játéknak titulálták, s megpróbálták ellehetetleníteni. Az egyik legkeményebb sportág egyébként, amely játék tiszteletre, fegyelemre és csapatmunkára nevel, jó lenne minél szélesebb körben elfogadtatni. Simicskó maga is kipróbálta a rögbit, sorkatonaként szerepelt a laktanya csapatában. 
– Idehaza van alapja a sportágnak, és van több, jó értelemben vett fanatikus, aki a felvirágoztatásán dolgozik – tette hozzá az államtitkár. 
– Az pedig újabb lökést adhat, hogy a rögbi ismét helyet kapott az olimpia programjában. A koncepciót a magyar rögbiseknek kell kidolgozniuk, ha ez megtörténik, megnézzük, az általam vezetett testület milyen támogatást tud nyújtani. 

 A honi szövetség természetesen örömmel veszi a szándékot. 
– Igyekszünk tovább ütni a vasat, s kialakítani azt a hátteret, amellyel előreléphetünk – árulta el Bőhm Balázs, a Magyar Rögbiszövetség főtitkára, aki a megfelelô létesítmények megteremtését, az edzőképzést, valamint a sportág gyerekekkel való megismertetését nevezte a legfontosabb feladatnak. – Jelentős előrelépést várunk attól is, hogy egy híres francia szaktekintélyt, Raphaël Saint-Andrét foglalkoztatjuk tanácsadóként. 

 Mint megtudtuk, az 1990-ben alapított szövetségnek pillanatnyilag 26 tagegyesülete van, hat csapat szerepel az extraligában, s nagyjából kétezren űzik a sportágat idehaza.

Forrás: BorsOnline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése