GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2012. október 7., vasárnap

Első lépések a világbajnokság felé...



2012. október 6-án Kecskeméten a Magyarország–Bulgária mérkőzéssel megkezdődött a 2015-ös rögbivilágbajnokság európai selejtezősorozata. 

Nem lehet kétségünk az esemény jelentőségét illetően, hiszen az esemény alkalmából a nemzetközi rögbi szövetség vezetői mellett hazánkba látogatott Lawrence Dallaglio, aki a 15-ös és a 7-es rögbiben is világbajnoki címet szerzett.
Fénykép
Az angol klasszis Erdei Kálmán és szegedi rögbis hölgyek társaságában
Az angol klasszis mellett a sportág vb-trófeája is felbukkant Kecskeméten, megigézve a sportág rajongótáborát.

Jelenleg 3000 főt számlál Magyarországon a férfi, nő és gyerek rögbijátékosok száma, de a Rugby Unio nagy ambíciókkal támogatja a sportág fejlődését, a FIRA-AER, az IRB és a magyar kormány terveiben is szerepel a sportág hazai növekedése és fejlesztése.

Túri Pál, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke a mérkőzés után azt mondta: "Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, nemcsak ma a pályán. A rögbi világbajnokság nyitánya megadta számunkra a lehetőséget, hogy országunkban is reflektorfénybe kerüljön a rögbi, és kívánjuk, hogy tartsa is ott. Utunk folytatódik, és arról álmodunk, hogy egy napon mi is versenyben leszünk a Webb Ellis Kupáért." 


A kvalifikáció menete:  
A hat legerősebb európai csapat – a francia, az angol, a walesi, az ír, a skót és az olasz – már résztvevőnek mondhatja magát, a fennmaradó három kontinentális kvótára viszont 32 ország válogatottja pályázik. A megszerezhető helyekért az elkövetkezendő három évben száz mérkőzést játszanak majd. A magyar csapat célkitűzése, hogy az első fordulóból továbbjusson.


A 2015-ös rögbi-világbajnokság európai selejtezősorozatának szombati nyitányán a mintegy 2000 lelkes hazai szurkoló buzdítása közepette végül a magyar válogatott szoros mérkőzésen 28–23-ra nyert a bolgár csapat ellen. A válogatott keretben Szegedről Prágai András szerepelt.


Rögbi válogatottunk legközelebb október 27-én, a szlovénok vendégeként lép pályára, jövő tavasszal pedig az osztrákokkal és a ciprusiakkal találkozik. Az első kör győztese jut majd tovább a selejtező következő szakaszába. 

Még egy hír a magyar rögbi válogatottról: Raphaël Saint-André személyében egy francia szakember is csatlakozott most szakmai stábhoz, ő korábban a Lyon edzője volt, játékosként pedig Angliában is profiskodott. Érkezése úgy gondoljuk nagy lökést adhat a csapatoknak, a két őszi válogatott mérkőzésünkön már tanácsadóként segíti majd a munkát, és reméljük előrébb tudunk majd lépni vele.

Fénykép
Petrov Ábel csapatkapitány fogadja a gratulációkat

Vissza térve a kecskeméti stadionhoz, már reggeltől nagy volt a nyüzsgés.

A válogatottak összecsapását diákolimpia és női bajnoki forduló előzte meg. Szeged 4 korosztályban képviselte magát, és végül kadét csapatunk 3., manó csapatunk 4., míg junior és női csapatunk az 5. helyen végzett a népes mezőnyben.

Fénykép
A szegedi juniorok




Fénykép
A diákolimpiai bronzérmes kadétok Makra Péter edzővel

Fénykép
A nap képe:  Dallaglio és Petrov Ábel csapatkapitány











Fénykép
Manó csapatunk Erdei Kálmán edzővel a világbajnoki trófea mellett



A vb nagykövet, Lawrence Dallaglio, aki elhozta a világbajnoki trófeát, a Webb Ellis Kupát hangsúlyozta: a kupát mindig egy kisebb rögbinemzethez viszik először, ezzel is jelezve, hogy rendkívül fontosak a sportágban azok az országok is, amelyek nem tekinthetők “nagyhatalomnak”, ugyanis az öt és fél millió európai játékos jó részét éppen ezek a nemzetek adják.




Nézd meg a többi képet is:

Képes összefoglaló a szegedi csapatok szerepléséről itt.

Fénykép
Egyik legifjabbunk, Enikő a maga trófeájával

RWC 2015,  találkozunk Londonban!

Fénykép
Ma szülőként és szurkolóként szerepelt  Meskula Gergely, az NB2-es szegedi  SZTE EHŐK játékosa
fotók: MZ,MG   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése