GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2010. április 4., vasárnap

Szegediek sikere a Tisza és a Duna partján


Április 1.-én, Budapesten került megrendezésre a Magyar Egyetemi és Főiskolai csapatok közti bajnokság 4. fordulója, ahol a Szegedi Tudományegyetem csapata remek játékkal hat csapat közül végül a második helyen végzett. Ezzel azonban nem ért véget a szegedi rögbisek kiváló szereplése, két nappal később ugyanis hazai pályán magabiztos győzelmet arattak a Gödöllői Ördögök felett a hazai bajnokság másodosztályának soros mérkőzésén.

Úgy szokás mondani: „A foci úri sport durva embereknek, a rögbi durva sport úriembereknek”. Így, és ilyen egyszerűen elmondható minden erről a napjainkban egyre népszerűbbé váló sportágról. Szabályrendszeréről talán annyit elég tudni, hogy annak ellenére, hogy első ránézésre bonyolultnak tűnik, alapszinten könnyen elsajátítható, a rögbit nézni pedig épp olyan élvezetes, mint játszani.
Az SZTE-EHÖK SE a mai formájában 2009 óta létezik, játékosanyagát tekintve szinte teljesen megegyezik a Szegedi Tudományegyetem csapatával, amely évről évre részt vesz az egyetemek és főiskolák között megrendezésre kerülő bajnokságon a szintén szegedi Fit World SE Gorillák Rugby Club, mint bázis egyesület közreműködésével.
Az SZTE EHÖK SE idén a magyar országos bajnokság másodosztályában is indul, és a lehetőségekhez mérten gyorsan fejlődik. A csapatokban szinte valamennyi kar képviselteti magát ezen a néhány fiún keresztül. Vannak itt leendő orvosok, közgazdászok, fizikusok, történészek, grafikusok, edzők és még sorolhatnám az egyetemi és főiskolai szakok sokaságát.

Ami összeköti ezt a néhány Szegeden tanuló fiatalt: a rögbi és a közösség szeretete. Csapatban játszani ugyanis nem kis felelősség, hiszen minden kudarc és siker közös!

Így volt ez a csütörtöki tornán is, ahol a budai műfüves pályán csapatonként 7-7 ember nézett farkasszemet egymással hat csoportmérkőzésen és három helyosztó találkozón meccsenként 15-15 percig. Az SZTE első mérkőzését a Pécsi Tudományegyetem csapatával vívta meg, ahol a világoskék mezesek szinte végig lépést tudtak tartani az SZTE csapatával, a végeredményt a pálya széléről nehéz lett volna megmondani, csak a szívem diktálta azt, hogy a lendületesebben játszó Szeged győzött, amit a hivatalos végeredmény végül alá is támasztott. (22:21)
A továbbiakban a sorsolás szerencsés alakulásának köszönhetően közel egy óra állt a szegediek rendelkezésére ahhoz, hogy felkészüljön a következő csoportmérkőzésére, ahol az ellenfél a gödöllői Szent István Egyetem volt. Itt a csapat magabiztos játékot mutatva győzött (17:14), a következő mérkőzésen pedig az is eldőlt, hogy a döntőben a házigazda ÁVF – et is legyőző Dunaújvárosi Főiskola csapata lesz az ellenfél. A DUF végül magabiztos játékot mutatva győzte le a nap végére elfáradó szegedieket (10:45) ám a második helyre is büszkék lehetünk, hiszen a többi csapathoz mérten az SZTE nem túl nagy kerettel vágott neki a tornának, mégis nagy lelkesedést mutatva az aktuális forduló dobogójának második fokán végzett.

Alig telt el két nap, és az SZTE EHÖK SE lépett pályára a magyar rögbi bajnokság másodosztályának soros fordulóján, ahol hazai pályán fogadta a Gödöllői Ördögök csapatát. Ezen a mérkőzésen 12-12 játékos vette fel egymás ellen a harcot kétszer harminc percen keresztül, az SZTE EHÖK SE teljesítményéről csak szuperlatívuszokban érdemes beszélni, szinte egyetlen percig sem volt kérdéses az összecsapás végső kimenetele. Az elfutások javarészt tiszták és látványosak voltak, a rúgások pontosak, a csapat remek egységet alkotva egy kifejezetten sportszerű mérkőzésen győzött végül 68:30 – ra (félidő 19:10).

Összességében elmondható, hogy annak ellenére, hogy a Szegedi Tudományegyetem méltán büszke lehet rögbi csapatára, szinte nézők nélkül mérkőzött meg egymással a szegedi és a gödöllői csapat. Pedig látványban, lelkesedésben és jó hangulatban most sem volt hiány.
/Tudósító: Sz. Kinga/

A szegedi rögbisek legközelebb április 11.-én lesznek láthatóak az Etelka sori pályán megrendezésre kerülő országos hetes bajnokság 3. fordulójának résztvevőjeként, amikor a magyarországi rögbi elit látogat a Tisza-parti stadionba, hogy az új olimpiai sportág az igazán látványos és dinamikus hetes rögbi szabályrendszerének megfelelően összemérjék erejüket.
A magyar 7' bajnokság 3. fordulója a legjobb 12 csapat seregszemléje lesz, amire 2010. április 11-én vasárnap 11:00-tól mindenkit szeretettel várunk.
A fordulót a Sport Tv is közvetíti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése