GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2013. február 19., kedd

U18 EB felkészülés


A hazai rendezésű FIRA-AER U18 C csoportos Európa Bajnokságra készülő magyar válogatott tovább folytatta a felkészülést, és talán lélekben a legnehezebb edzésen van túl, hiszen az edzés a harmincas keret kijelöléséről szólt. A szűkített keretben továbbra is 3 szegedi fiú szerepel...

A KARC pályáján 37 fővel kezdődött meg a délelőtti edzés, mely közös bemelegítéssel, majd az A és B csapat kijelölésével és 20 perc touch rugbyvel kezdődött. Ezt követően háromszor húsz perc kontakt rugby következett, Priskin Csaba játékvezető segítségével (játékvezetői testület segítségét ezúton is köszönjük). A játék célja a játékosok további feltérképezése és annak kiderítése, hogy irányítóink különösebb magyarázat nélkül tudnak-e taktikai elemek között váltani, és ennek megfelelően irányítani mindkét csapatrészt. 

Az A csapat kialakításánál fő szempont volt hogy a leendő kezdő 15 minél hamarabb kialakuljon. Az első 20 percben a taktikai utasítás az volt hogy a csapat a lehető leggyorsabban játsszon, és ne használjon területszerző rugásokat, a második 20 percben kifejezetten lassú és biztos játékot kért Debreczeny Dénes vezetőedző, míg a harmadik 20 perc kifejezetten a taktikai rugásokról szólt, mind a 9-es és 10-es, mind pedig a 15-ös játékosok részéről. 

A B csapat tekintetében Péter Balázs és Makra Péter végig azt kérték, hogy az általuk váltogatott játék ritmust próbálja a csapat lekövetni és ezáltal felmérni, hogy a leendő kispadot hogyan lehet a legjobban feltölteni.

Az edzés után melegedés és ebéd következett (köszönet a Kecskeméti klubnak, valamint az MRGSZ-nek), majd rövid megbeszélés után a játékosok még egy rövid edzésre a pályára vonultak, ahol a két fő csapatrész már külön gyakorolt. 

A két edzés alapján megállapítható, hogy a magyar utánpótlás keret két fő csoportra osztható, az egyik csoportot azok a játékosok alkotják, akik évek óta „saját“ posztjukon játszanak, így egészen biztosan alkalmasak a nemzetközi szereplésre, míg a másik - sajnos nagyobb csoport- még ebben a korosztályban sem tudja vajon melyik is az ő „saját“ posztja.

A két edzést követően következett a nap legnehezebb része. A három edzőnek 11 játékostól kellett elköszönni, hogy a továbbiakban már a 30-as szűkített kerettel dolgozzanak tovább. 

Hosszas érvelés után az alábbi keret került kihirdetésre, amely az edzők tájékoztatása szerint, sérülés esetén változhat. Az U18 válogatott kerete:

Kálmán Benedek Kómár Tamás
Kovács Márk Gyurcsik Mózes Gombás Bence TátraiBendegúz
Kanti Balázs Krepsz Áron
Antal Benjamin Révfalusi Bálint Varga Béla
Illés Bence
Rácz Bence
Kósa Bálint Bobrovniczki Péter
Szalai Mátyás Nánási Norbert
Gránitz Mátyás Csizmadia Zsombor
Drabbant Dávid Smatkó György Ormay Gergely Szabó Bence
Kállai Máté Horváth Áron Orbán Balázs Defend Márk Kovács Zsolt
Róth Bence
Kiss Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése