GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2013. február 11., hétfő

Bál 2013

1993 februárt írtak, amikor a újszegedi liget tisztásán feltűntek az első rögbisek Szegeden Palásti Jenő hívó szavára. Mivel hamar összejött 15-20 lelkes kezdő, az alakuló csapat a Mogorva Gorillák nevet választotta magának és indult a bajnokság legalsó osztályában. Azóta éppen 20 év telt el…


Most, 2013 februárban a 2004-ben alapított Fit World SE a fenti hagyományokra tisztelettel újra a Gorillák Rugby Club nevet viseli.
A klub igazolt rögbi játékosainak száma a 150-hez közelít és az összes Magyar Rögbi Szövetség által kiírt bajnokságban szerepel.


A klub ma is amatőr formában működik, de egyre szervezettebben. Szakképzett edzők irányításával immár a hét minden napján vannak edzések, minden korosztályban lehet sportolni.
Eredményeikre méltán büszkék lehetünk, a felnőtt csapat a Rögbi Extra Ligában szerepel, és további csapataik is a kategóriájuk élmezőnyében versenyeznek.


A IV. Szegedi Rögbi Bál szombaton, a már megszokott környezetben, az IH Rendezvényközpontban zajlott! Vidám műsoraikkal a jó hangulat idén is garantált volt!


A jótékonysági gálát Kalmár Ferenc országgyűlési és helyi önkormányzati képviselő nyitotta meg, köszöntőjében hiányolva a rögbi hazai elismertségét, egyben méltatva a szegedi rögbisek törekvéseit és sikereit.






A köszöntés után Debreczeni Dénes csapatvezető beszámolt az eredményekről és tervekről. Kiemelte, hogy a 2012 év a jó eredményei mellett elindult a 6-10 évesek bevonása és megvalósult a saját funkcionális edzőterem, a Testakadémia megnyitása. 2013 fő terve, célja a saját klubház kialakítása, amelyhez Szeged MJV biztosít ingatlant.

Ezután a csapat vezetői átadták a legjobb játékosok és leglelkesebb támogatók díjait.
2012. év díjazottjai:
Az év felfedezettje - női: Bús Kitti, - férfi: Juhász Máté
Az év játékosa – kadét: Ábrahám Tamás, - junior: Kómár Tamás, - női: Arany Rebeka, - férfi 7-s: Dunai Mihály, - férfi XV-s: Biczók Attila
Az év visszatérő játékosa: Mohai Sándor
Játékosok játékosa 2012-ben Fábián Gábor
Gorilla szív – női játékos: Rózsa Kata női, 3/4 férfi: Márton Zoltán. Tolongás: Erdei Kálmán,
Gorilla szív - civil: Török Rozália, id.Prágai András, Orosz Balázs
A szegedi rögbiért különdíjasa: Juhász Róbert lett.


A rendezvény ezután táncbemutatókkal folytatódott, a női és férfi rögbisek is önálló koreográfiával remekeltek. 



A hölgyek újszerű megközelítésben mutatkoztak be, míg a férfi csapat hattyúkká változva táncolt és ezzel aratott hatalmas sikert.




 

A Hattyúk tava... rögbis előadásban, némi extrával! (video)
Az estet ezután tombola és árverések is színesítették, amelyek közt a szerepelt egy dedikált csapatmez és egy válogatott rögbi labda felajánlás, ennek bevétele - 65 ezer Ft - a hazai kerekesszékes rögbisek versenyfeltételeinek javítását célozta. A mozgássérült rögbisek képviseletében Farkas László vett részt párjával rendezvényünkön.





A rendezvényen befolyt egyéb támogatási összegek részben a felmerülő költségeket fedezik, a fennmaradó rész pedig a Fit World Gorillák utánpótlás csapatainak utaztatására lesznek fordítva.

Megkezdtük a gyűjtést a klubház kialakítására is, amelyhez minden további természetbeni és pénzbeli felajánlást köszönettel fogadunk.


         Fotók: M.G.

A rendezvény közös szórakozással zárult...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése