GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2013. május 5., vasárnap

U17 FIRA Camp Nymburk, CZE

A Magyar U17 válogatott 26 játékossal vett részt a csehországi edzőtáborozáson. Az edzőképzésen és a játékvezető képzésen 4 - 4 fő vett részt. 

A Debreczeny Dénes vezette utánpótlás edzői stáb fő célkitűzése, a jövő évi U18 válogatott alapjainak lerakása, a keret felmérése, szűrése volt. A négy napos közös munka jó alapot teremtett a játékosok fizikai, mentális adottságainak felmérésére, a technikai hiányosságok ill., erősségek megismerésére. 
Fontosnak tartottuk, hogy már most, közel egy évvel a következő U18 EB előtt elkezdődjön a közös felkészülés és kialakuljon az eljövendő válogatott magja. 
A szabad edzéseken és az utolsó napra kiirt mini tornán is ezen célkitűzés alapján végezte a stáb a felkészítést, ill. a csapatok mérkőzésekre való összeállítását.
A Camp és tornaigazgató Cseh, az edzői és játékvezetői oktatók Franciaországból érkeztek. 
Valószínűleg ennek köszönhetően már az első nap programváltozás történt és nem nemzeti csapatok mérkőztek meg egymással, hanem a négy ország játékosaiból hat csapat lett mix formában létrehozva. Ezek a csapatok az utolsó napig együtt dolgoztak a forgó rendszerben működő gyakorlati képzések, edzések alatt. Az oktatási állomásokon az edzőképzésen résztvevő edzők is vegyes csoportokban adták át a játékosoknak, a meetingeken tanultakat. A délutáni edzések végén tesztmérkőzések alkalmával a játékvezetők adtak számot a tréningeken elsajátítottakból. 

Magyar Viktória játékvezető jelöltünk, itt mérkőzést vezethetett, Kovács Zsolt és Gombárovics Ádám asszisztensként működött közre. Magyar Viktória a tornán partjelzőként is feladatot kapott. 
Ez a rendszer lehetővé tette, hogy az U17 edzői stáb nagyobb rálátást kapjon a másik három nemzeti csapat képességeiről, felkészültségéről. 

A torna előtti napon körvonalazódott, hogy a Cseh válogatott legyőzése nem tűnik elérhetetlen álomnak. A végső felkészülést és csapat összeállítást is ennek a célnak megfelelően alakította ki.

Kedden délután a csapatok egy Prágai városnézésen vettek részt, ahol idegenvezető kíséretével megismerkedhettek a város főbb nevezetességeivel. 

A torna: 
Lebonyolítási rendszer: két pályán egy időben két-két csapat játszott, passzív tolongás, ellensarkazás nélkül (ezt senki nem tartotta be és a játékvezetők sem követelték meg), jutalomrúgás nélkül. 

Játékidő: 2 X 10 perc 

1. pálya: Csehország - Magyarország „A” team 

10. perc Csehország célt szerez 

félidő: 5 - 0 
16. perc Magyarország célt szerez (Szabó Bence) 
21. perc Magyarország célt szerez (Gombás Bence) 
végeredmény: 5 - 10 



2. pálya: Németország - Lengyelország  25 - 5 

1. pálya: Csehország - Németország 0 - 20 

2. pálya: Lengyelország - Magyarország „B” team 

2. perc Lengyelország célt szerez 

2. perc Wimmer Ákos orrsérülést szenved végleges csere Nádasi Zsolt 
5. perc Lengyelország célt szerez 
félidő: 10 - 0 
17. perc Lengyelország célt szerez 
végeredmény: 15 - 0 



1. pálya: Magyarország - Németország 
2. perc Németország célt szerez 

4. perc Németország célt szerez 
félidő: 0 - 10 

12. perc sérülés 1 perc hosszabbítás 
végeredmény: 0 - 10 




2. pálya: Csehország - Lengyelország végeredmény: 5 - 10 

A végén még vegyes csapatok játszottak, az All Star csapatba négy játékosunk került be: Szabó Bence, Drabbant Dávid, Csizmadia Zsombor, Szefcsik János.
Refrees team

Torna végeredmény: 

1. Németország 
2. Lengyelország 
3. Magyarország 
4. Csehország 

A mérkőzések szakmai elemzését Debreczeny Dénes válogatott edző fogja végezni. 
Számomra a legnagyobb dicséret az volt, hogy a Németekkel vívott mérkőzés után a csapat edzője, odajött hozzánk, gratulált a csapatnak és a torna legjobb mérkőzésének értékelte az egymás elleni meccset, a legerősebb ellenfélnek nevezte a Magyar csapatot! A csapat morális és fegyelmi értékelése. 

A játékosok a tábor alatt végig együtt mozogtak, lehetőleg egységes öltözetben, minden programra időben érkeztek, késések nem igazán fordultak elő. Ha kellett még a szemetelő Cseh kislányok után is összetakarítottak, hogy nehogy kritika érje a csapatot.

A csapat morális helyzetét a következő történet példázza a legjobban.
A záró ceremónián a Cseh tábor és tornaigazgató a győztes Német válogatott mellett a Magyar csapatot, mint „életmentő hősöket” emelte ki, nagyobb tapsot kaptak Fiaink, mint a nyertesek. 

Miért is?
A csapat egy része, négy játékos és a két játékvezető fiú, a csapat zömétől külön, egy másik épületszárny harmadik emeleti szobáiban voltak elszállásolva. Egyik játékos, aki egészségügyi szakközépiskolába jár, felelt a csapat egészségügyi felszereléséért és a csapattársak kisebb sérüléseinek ellátásáért. 

Velük egy szinten egy Cseh iskolai gyerekcsoport, 10-12 évesek laktak. A fiúk 22.00 órakor az instrukcióknak megfelelően takarodót fújtak, de fél órával később üvegcsörömpölésre és sikoltozásra figyeltek fel a folyosón. Két Cseh kisdiák „átfutott” az üveg lengőajtón, felnőtt felügyelet nem volt velük. Az egyik gyerek artériás vágási sérüléseket szerzett alkarján és csuklóján. Két játékosunk a recepciót értesítette, másik kétjátékosunk az eü. felszerelés segítségével elszorította a végtagot és nyomókötést készített a sérülésre, a gyermekeket végig ellátta a mentők kiérkezéséig.
A elszállítást követően jelentették az esetet nekem, hogy „csak” ezért tartózkodtak takarodó után a szobájukon kívül. 

Köszöni minden résztvevő munkáját
Váczi Péter küldöttség vezető


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése