GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2012. július 1., vasárnap

Olimpia Rögbi Döntő 2012

Az MRGSZ DHL Férfi 7's bajnokság döntőjét 2012. 06. 30-án rendezték Székesfehérváron.
A 8 csapatos döntőbe a korábban megrendezett területi tornák alapján kerültek a csapatok Két 4 csapatos csoportba sorolták a résztevevőket így a Fit World Se Gorillák RC a Százhalombattával a tavalyi bajnokkal kezdett.
A mérkőzés 13.00 órakor kezdődött a rekkenő hőségben és a gorillák nagyon torna eleji formát mutatva kicsit megilletődve játszva veszítettek.
Talán a hosszú utazási is belejátszott de az biztos, hogy volt mit átbeszélni a következő mérkőzésig amit az Egyetemi Válogatottal vívtunk. A fejekben sikerült átállítani a játékosokat a 7's rögbire és nagyon nagy meglepetésre simán megnyertük a mérkőzést. Újabb pihenő és következett a legkönnyebb csoport mérkőzés a Szentes ellen. Itt már az idén a felnőttbe kerülő juniorok is szerepet kaptak és a csapat hozta a kötelezőt így csoport másodikként a felső házba kerültünk a helyosztókon.
Evés közben a gorilla étvágya is megjön és megcsillant annak lehetősége, hogy érmet szerezzünk ezért egy taktikai megbeszélést követően úgy döntöttünk, hogy pihentetjük a kulcsjátékosainkat és a szentes ellen bizonyított fiatalok léptek pályára a KARC ellen. A meglepetés természetesen elmaradt de kicsit pihentebb és talán kevesebb sérülttel vártuk a bronz mérkőzést.
Az éremért az Esztergom ellen léptünk pályára és ismét a kezdő csapat vállát nyomta minden teher. Bárdos András "szokás" szerint hozta a meccsenkénti két célt. Szélpál Tamás is berámolt egyet és sikerült Kovács Henriknek is letenni a labdát. A torna motorja azonban Marian Floriu volt aki végig térdsérüléssel küzdött ami csodának tűnve csak két mérkőzés között látszott a pályán soha. Marius is vitt egy célt így megvolt az 5 ami elég lett a győzelemhez mert csak 4-et kaptunk. Említésre méltó még, hogy Kovács Henrik 4 jutalmat is berúgott míg a másik oldalon csak hármat, így 33-26 lett a vége.


Ezzel meglett a bronzérem, az olimpiai sportágban a női szakág után a férficsapatunk is a remek III. helyezést érte el!

Maximális dicséret illeti az egész csapatot: Makra Péter, Szélpál Tamás, Bárdos András, Lukácsi Tamás, Marian Floriu, Kovács Henrik, Számfira Zoltán, Györgyey Gábor, Papp Krisztián, Baranyi Bence, Kolozsvári Gergely, Csanda Bálint, Debreczeny Dénes

Minden játékos óriásit küzdött, de kiemelésre érdemes Lukácsi Tamás hihetetlen teljesítménye amit védekezésben nyújtott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése