GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2013. június 14., péntek

Árvízi kármentésben is helytállnak a szegedi rögbisek


A hétvégén hazai rögbi „fellegvárába“, Esztergomba utaznak a szegedi Fit World Gorillák RC és az SZTE EHÖK SE rögbi játékosai. Nem szokványos a felszerelés, gumicsizmával és szerszámokkal készülnek a csapattagok, önkéntes árvízi kármentésben vesznek részt.



A mostani hétvége jól megérdemelt pihenő lett volna a szegedi rögbiseknek. Az első vonalban küzdő Gorillák ugyan nem jutottak az Extra Liga legjobb 4 csapata közé, így majd a június végi döntőn a Szuper Kupáért küzdhetnek az NB1 bajnokával, a rögbi NB2 küzdelmei viszont a múlt héten befejeződtek. Az utolsó, fehérvári fordulót is hibátlanul teljesítették a szegediek és ezzel az SZTE EHÖK SE rögbi csapata megnyerte a hétcsapatos bajnokságot.



A játékosok és a csapat vezetői azonban nem a pihenőt választották, mert jött az árvíz és segítségkérés érkezett Esztergomból.






A dunai árvíz levonulásával a vészhelyzet ugyan elmúlt, de a pusztítás maradt, ezért egyértelmű volt a döntés: vasárnap a rögbisek egy önkéntesekből álló nagyobb létszámú csoporttal részt vesznek az árvízi kármentésben.


Egy hét múlva, június 20-23. közt Esztergom ad otthont az Európai Veterán Rögbi Szövetség (EVRA) Fesztiválnak, amelyre 26 ország rögbi válogatottja hivatalos, majd a június 29-i Magyar Rögbi Bajnoki Döntőt is ott rendezik. 

Sajnos hiába készült a helyi és az ország minden részéből érkezett rögbisek segítségével 8,20 m magas gátrendszer a sportlétesítmények köré a Duna soha nem látott áradásával szemben, a víz mindent elöntött. 

Az ár levonulása nyomán a Duna-parti RCH pálya és kiszolgáló helységeinek helyreállító munkálatai pénteken megkezdődtek: dolgoznak a szivattyúk, takarítógépek, és a szorgos kezek is pakolják a vízzel megtelt homokzsákokat.


Szeged rögbi csapatai a hazai mezőny fiataljai közé tartoznak, így nem érdekeltek a veteránok küzdelmeiben, de a fiúk úgy gondolták, hogy összefogással és legalább egy napi kemény munkával – takarítással, a szemét elhordásával, rendrakással – segítik az árvíz nyomainak eltüntetését, a rendezvények sikerét és tisztelegnek az „öregek“ előtt.

A rögbis önkéntesek vasárnap 5.30-kor indulnak busszal Szegedről és tervek szerint 9-től az ottani munkavezető irányításával 17 óráig dolgoznak majd.

A segítő akciót közcélú felajánlásként kedvezményes szállítással a Tisza Volán is támogatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése