GORILLA TV SZEGED

Kövesd nyomon a szegedi rögbis híreket első kézből... Valamint JELŐLJ, LÁJKOLJ, KOMMENTELJ!!!

ÚJDONSÁG! - GORILLÁK TV SZEGED - TESZTADÁS - ONLINE MECCSNÉZÉS

..A Gorilla TV-N a korábbi meccsek visszanézhetők, illetve a hazai Extra Ligás meccseket élőben is adjuk. A műsor jelenleg tesztüzemben megy, ezért az esetleges tecnikai hibákért elnézést kérünk!
A naptárban a saját edzések és mérkőzések mellett zöld szín jelzi a Rögbi Szövetség eseményeit Edzések és mérkőzések időpontjai... Le ne maradj! PONTOS IDŐ>>>

2013. január 31., csütörtök

Kicsik és nagyok is ...rögbiznek

Mi sem bizonyítja jobban a rögbi nagyszerűségét, mint az, hogy a legfiatalabbak közt éppen olyan népszerű tud lenni, mint az idősebb generációknál.... Mert játszani mindenki szeret!

Ahol a játék kezdődik... 



Örömmel értesültünk, hogy nemcsak Szegeden van sikere az apróságok közt a tojáslabdának. Kovács Réka Nagykőrösön alakított önálló rögbi utánpótlás nevelő egyesületet, ahol a játékos rögbi oktatás kifejezetten 3-10 éves  korosztály számára zajlik.

A Törpi Rögbi egy olyan óvodásoknak és kisiskolásoknak kialakított program, melynek keretein belül a gyerekek szórakozva ismerkedhetnek meg a sporttal.

ÉS HOGY MIÉRT PONT RÖGBI?
Az ovális rögbi labda pattogása teljesen más, mint az ismertebb kerek társáé. A labda új formájából adódóan nagyszerűen fejleszti a mozgáskoordinációt és lehetőséget biztosít többféle változatos játék, feladat kialakítására. 
A programról tovább itt olvasható.... http://www.torpirogbi.eu/index.php?l=hu&m=rolunk



A játék folytatódik... 

Az idősebb korosztály, a 35-70 éves életkor közöttiek is még vidáman rögbiznek. Marko Protega EVRA 
(Európai Veterán Rögbisek Szövetsége) titkár és Elio De Anna EVRA alelnök - aki az Olaszországi Velencei Régió Nemzetközi Kulturális és sportminisztere is - még tavaly októberben látogattak az esztergomi Polgármesteri Hivatalba. Az említett urak eredményesen tárgyaltak, mert megszületett egy "Együttműködési megállapodás" Esztergom Város vezetői és az EVRA képviselői között a European Veteran Rugby Association 2nd Festival-ról. Az EVRA Rugby Fesztivál így 2013-ban immár másodszor érkezik Esztergomba. 

A torna az Európai Veterán Rugby Szövetség égisze alatt kerül megrendezésre 2013.június 20-a és 23-a között. A négy napos rendezvény  kiemelt jelentőségű abból a szempontból is, hogy a csapatokat olyan játékosok alkotják , akik hazájuk gazdasági és társadalmi életének is fontos szereplői. 



A szervezők ígérete szerint az első tornához képest a 2013-as nagyobb létszámú és komolyabb esemény lesz, várhatóan 5-800 veterán rögbi játékos érkezik a városba, valamint közel 1000 szurkolót is várnak a rendezők. A torna várható összköltségvetése körülbelül 1 millió euró lesz, mely természetesen eloszlik Esztergom és a régió között.


 Az Esztergomi EVRA fesztivál honlapja:   http://evra2013.rugby.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése